feb 03 2010

Élet a szeszfőzdében

Egy olyan épületet szeretnék most bemutatni, ami inkább design ház, mint luxus ingatlan. De annyira megtetszett, hogy kénytelen voltam megosztani.

Az Olson Kundig Architects munkatársai bekaptak egy két üveg whisky-t, mielőtt leültek tervezni. A "Csirkeólnak" elnevezett remekművük, olyan benyomást keltett bennem, mint egy modern szeszfőzde. Az ajtót nyitó kerékrendszer, a csupasz beton zsaluelemek, a falon kívül futó villamos szerelvények, a rézcsövek és a fekete acélcső kazán mind az ipari design kellékei, amelybe nagyon finoman helyezték bele, a hétköznapi otthon elemeit.

A lakóraktár üvegketrecre emlékeztető, óriás méretű ajtaját felnyitva, betódul a természet. A fenséges tóparti panoráma így még a házból is maximálisan élvezhető.

A összhatás igen ellentmondásos, de nekem mégis nagyon tetszik. Lehet, hogy azért, mert én már egy csupasz szeszfőzdében is jól érzem magam?
Ülök a kanapén, kortyolgatom a whisky-met és közben élvezem a luxus ingatlan nyújtotta biztonságos melegséget.

Forrás: Vetro Ave


A bejegyzés trackback címe:

https://luxuskero.blog.hu/api/trackback/id/tr1001726661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása