feb 03 2010

Élet a szeszfőzdében

Egy olyan épületet szeretnék most bemutatni, ami inkább design ház, mint luxus ingatlan. De annyira megtetszett, hogy kénytelen voltam megosztani.

Az Olson Kundig Architects munkatársai bekaptak egy két üveg whisky-t, mielőtt leültek tervezni. A "Csirkeólnak" elnevezett remekművük, olyan benyomást keltett bennem, mint egy modern szeszfőzde. Az ajtót nyitó kerékrendszer, a csupasz beton zsaluelemek, a falon kívül futó villamos szerelvények, a rézcsövek és a fekete acélcső kazán mind az ipari design kellékei, amelybe nagyon finoman helyezték bele, a hétköznapi otthon elemeit.


feb 02 2010

Vegyél egy darabot a "Lost" szigetéből

Sokszor elképzeltem már, hogy milyen izgalmas lehet egy lakatlan szigeten. Imádtam Robinson Crusoe-t és a Számkivetett Tom Hanks-et. De a legtutibb' mégis a "Lost" c. sorozat. Társaságban történő elveszés' még kalandosabb. Főleg ha rejtélyes és bizarr dolgok is fűszerezik a történetet.
Hamarosan elkezdik vetíteni a befejező évadot, ezért a filmesek nemsokára elhagyják a  Hawaiin található, meseszép Oahu szigetet.


feb 02 2010

Harry Potter varázskérója

Daniel Radcliffe nem szereti a (new yorki) lányokat. Akkor mégis minek neki, egy ilyen klassz legénylakás?
A Broadway-en szerzett barátaival remek partikat rendezett, a több mint 900 négyzetméteres luxus ingatlan falai között.
New York nyugati részén található villát, cirka 5,6 millió dollárért sikerült megszereznie. Ami igencsak nem kevés, ha alaposan szemügyre vesszük az enteriört.


feb 01 2010

A márványbunker

Meg kell mutatnod az erőt, hogy te képes vagy magad alá gyűrni a világot. Miattad létezik a föld és a levegő. Az anyag akaratod szerint formálódik és a lehetetlen a lényedtől haldoklik.
Feleljen meg, tehát a hajlékod is ezen törvényeknek. Lássa a világ, hogy te nem a tömegek közül való vagy.
Ha az előbbi sorokkal kellően azonosulni tudtál, akkor az A-cero Architects megtervezte a neked való luxus ingatlant. Anyagot, energiát és erőt nem sajnálva alkotta meg, a tökéletes elitbunkert.


jan 29 2010

Eladták Michael Jackson Las Vegasi házát

Michael Jackson amihez hozzáért rögtön arannyá változott. A halála óta ezek a kincsek még értékesebbé váltak. Személyes tulajdonai és minden amihez egykoron köze volt, a fanatikus gyűjtők prédájává válhattak.
A Las Vegas északnyugati részén található az a luxus ingatlan, amelyet a sztár az itt tartózkodása alatt használt, pénzügyi nehézségei miatt 2008-ban az Eastern Savings Bank tulajdonába került. A sztár haláláig a banknak nem sikerült jó áron tovább értékesítenie.
A 4500 négyzetméteres ingatlant most végre elkelt. Egy kaliforniai orvos/ügyvéd házaspár vette meg 3,1 millió dollárért.


jan 27 2010

Bemutatom a luxus iPad-ot!

Már régóta vágytam egy iPad-ra. Sokszor elképzeltem már, hogy mi mindent tudnék kezdeni egy ilyen remekül megdizájnolt szépséggel. De ilyen csodáról még én sem álmodtam.
Egy új-zélandi építész, Andre Hodgskin megcsinálta. Előre gyártott nyaraló pavilont tervezett és cége 2000 óta forgalmazza iPad néven (az apple örül:).
Az igazán stílusos, sokoldalú variálási lehetőségekkel bíró épületet készen szállítják a megrendelő által kiválasztott ingatlanra.


jan 26 2010

Brad Pitt új legénykérója

Most kellene összehaverkodni Brad Pittel. Felbomlani látszik a ugyanis a Brangelina szójáték. Legalábbis az a hír járja, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie (ismét) szakítanak.
Ha ez igaz, akkor a közeljövőben hatalmas partikon fog vigasztalódni a barátaival. Például George Clooneyval. Ők nem igazán a szolid mulatozásról híresek.
Brad meg is tette az első lépést, vásárolt egy csínos kis ingatlant a los angelesi Los Feliz környékén.
A 3232 négyzetméter alapterületű ingatlanon fekvő kis viskóban két hálószoba, két fürdő, két kő kandalló és kint két hatalmas medence található. A kezdetben 2 millió dollárért kínált házat, Bradnek 1,1 Misiért sikerült megcsípnie (van aki jól jár, az ingatlanválsággal).
Mi ez, ha nem a szakítás bizonyítéka? :P
Hatalmas csajozós partikra alkalmas luxus ingatlan ez.

Forrás: Big Time Listings


jan 26 2010

Már nem szeretnék űrhajóban lakni

Egészen kisgyerek korom óta Star Trek rajongó vagyok. Mindig egy olyan szobára vágytam mint egy űrhajó belseje. Ahogy nagyobb lettem, lépésről-lépésre hatalmasabb tervek születtek a fejemben. Egyre jobban berendeztem a lakást.
Grandiózus terveim már a ház külsejét is átszabták. Arról álmodoztam, hogy milyen hatalmas űrhajó házam lesz. Úgy éreztem, ha lenne egy ilyen házam, azzal enyém lenne az egész univerzum.


süti beállítások módosítása